Zwart Vloerenbedrijf verzorgt ook sneldrogende cementdekvloeren!

Wilt u een beton- of cementvloer laten leggen? Dan zijn er veel mogelijkheden. Wij helpen u graag met deskundig advies én natuurlijk met het leggen van de vloeren. Met onze jarenlange ervaring en professionele aanpak, hebben wij al veel klanten tevreden gesteld. Bekijk hieronder de diensten die wij met expertise en enthousiasme leveren.

Met oplosmiddelvrije droogtijdversnellers 

Soms wil je dat de smeervloer sneller droog is. Vroeger wilde men dan nog wel eens bouwdrogers plaatsen. Nadeel daarvan is dat die vocht onttrekken aan de vloer, terwijl een vloer juist vocht nodig heeft om sterk te worden. Daarom zie je dat tegenwoordig nauwelijks nog. Een verantwoord en veilig alternatief is het toevoegen van een droogtijdversneller aan het cement.

Verschillende soorten droogtijdversnellers

Algemeen kan worden gesteld dat een smeervloer een week droogtijd nodig heeft per centimeter dikte. Hoe dikker de vloer, hoe langer de droogtijd dus. Maar dat is logisch. Door droogtijdversnellers toe te voegen kun je de droogtijd zelf bepalen. Afhankelijk van welk type droogtijdversneller je gebruikt, wordt de droogtijd:

  • 2 tot 6 dagen
  • 7 tot 14 dagen
  • 15 tot 21 dagen

Let wel: een cementdekvloer móet droog zijn voordat je verder gaat met de bouw. Volg daarom altijd het opstookprotocol. Doe je dat niet, dan riskeer je blijvende schade aan de smeervloer en bovenvloer.


Niet alleen als ondervloer

Een cementdekvloer is ook heel goed als betonnen vloer te gebruiken, eventueel met een laagje betonverf eroverheen. Dit komt omdat de cementdekvloer een zeer nette, strak afgewerkte vloer is, die op zichzelf al mooi als betonnen vloer kan dienen. Hierbij kan bij het leggen al rekening worden gehouden, omdat met de cementdekvloer de uiteindelijke hoogte van uw vloer wordt bepaald. Ook als u uw vloer bijvoorbeeld wilt verhogen is een cementdekvloer dus een goede optie. 

Wilt u meer informatie over de toepassingsmogelijkheden van cementdekvloeren? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Neem contact op

Splits e-mailadressen met een komma.